Een zwembad op een grasveld: hoe pak je dit aan?

opblaas zwembad

Een heerlijk zwembad of zelfs een opblaasbare jacuzzi zijn luxes die op hete zomerdagen niet overbodig zijn. In de meeste tuinen is er wel plek voor een zwembad of jacuzzi, omdat ze in allerlei vormen en maten komen. Toch kan het zo zijn dat een zwembad in de tuin problemen geeft. Wanneer je een zwembad op gras plaatst, is dit ongezond voor het gras en tast dit je gazon aan. Het gras kan bijvoorbeeld geel kleuren of er ontstaan compleet kale plekken op de grond. Het is dus slim om goed na te denken over de ondergrond, wanneer je een zwembad plaatst. Lees hieronder hoe je dit het beste aanpakt.

Kies voor kunstgras

Verreweg het slimste is om te kiezen voor kunstgras. Als je de mogelijkheid hebt om over te stappen op kunstgras, bespaar je jezelf veel moeite. Kunstgras geeft hetzelfde gevoel en oogt als zijnde echt gras. Een opzet zwembad kun je gerust alle zomermaanden laten staan op een ondergrond van kunstgras, zonder dat dit gazon dan wordt aangetast hierdoor. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras natuurlijk niet modderig wordt of drassig, waardoor het zwembad zelf niet of nauwelijks vies wordt. Ook kan de drassigheid van een ondergrond van echt gras ervoor zorgen dat een zwembad verplaatst en heen en weer schuift, wat niet heel veilig is en bovendien onprettig.

Toch echt gras als ondergrond?

Echt gras is haast niet mooi te houden wanneer je er een zwembad overheen plaatst. Als het geen optie is om op kunstgras over te stappen, is het slim om het zwembad regelmatig te verplaatsen. Zo krijgen de plekken op het gras weer tijd om aan te sterken en te herstellen van het zware zwembad dat het heeft moeten verdragen. Ook kunnen zaken als chloor de reden zijn voor aantasting van je gazon. Je kunt dus ook het beste zo min mogelijk chemicaliën nemen in je zwembad dat op echt gras komt te staan.